Voedselbedeling

Voedselbedeling

Met de voedselbedeling bereiken wij een 80-tal gezinnen en alleenstaanden (+/- 250 personen) van zowel allochtone als autochtone afkomst. De bedeling gebeurt op donderdag om de 2 weken. Omdat de groep te groot is om samen te ontvangen, komt een eerste groep van 12.30 tot 13.30u en een tweede groep van 13.30 tot 14.30 uur.

De mensen worden onthaald met koffie of thee en een versnapering. Het onthaal vinden we zeer belangrijk. Het leert ons de problematiek van de armoede beter begrijpen, maar vooral willen we ons respect en onze vriendschap tonen voor hen die minder fortuinlijk zijn in het leven dan wij.

De voedselbedeling heeft een eigen ploeg vrijwilligers. Mensen uit de doelgroep worden hierin ook betrokken, waardoor ze in plaats van een hulpbehoevende een medewerker worden.

We trachten ook een wisselwerking door te voeren tussen de verschillende werkingsvelden. Gezinnen met kinderen die naar de voedselbedeling komen, proberen we ook aan te spreken voor de jeugdwerking. Het Sint-Niklaasfeest is hier de jaarlijkse topper.

Maar ook op onze feesten met Kerstmis, Pasen en Allerheiligen worden de mensen van de voedselbedeling uitgenodigd. Hier combineren we telkens een religieuze viering met een verzorgd feestmaal.